Kategóriák
Uncategorized

II. Családi Nap Eleken!

Szeptember 5.-e reggele kissé borongósnak,  esősnek indult, de délelőttre a szabadtéri rendezvényre tökéletes, szép  idő lett. Az egész napos esemény Pluhár László polgármester megnyitó beszédével kezdődött, de ezután természetesen a léggömb felengedés sem maradhatott el!

DSC_0033 (2)

Első fellépőként a mezőkovácsházi roma gyermekek hagyományőrző előadását láthattuk, eközben elindult a palacsinta- és gofrisütés , illetve a káposztás lángos készítése. Minden órában ágyúlövéssel kedveskedtek a gyerekeknek, persze ágyúgolyó helyett cukorkákkal megtöltve. A gyermekszépségverseny igen népszerűnek bizonyult, ezt mutatja a nezevezési létszám is. Az eleki Hagyományőrő Néptáncegyüttes táncműsora volt az utolsó színpadi program az ebédre készülő babgulyás elfogyasztása előtt. Délelőtt érkeztek meg még a Békéscsabai Ipartestület Veterán Motoros Klub motorosai is, a járművek délutánig megtekinthetőek voltak a helyszínen, azaz a Rákóczi utcai játszótéren. Rendőrségi bemutató is volt, ahol a gyereknek egy ügyességi pályát kellett teljesíteniük, a legügyesebbek jutalomban részesültek. A lovaskocsizást kedvelőkről sem feledkezett meg a szervezőség, mivel erre is volt lehetőség a nap folyamán.

DSC_0167

A délutáni programon szerepelt  a Pithon Magic show, majd a bűvészet világából áttért a zene világába a műsor, a Kolibri zenekarnak köszönhetően. Ezalatt a színpad mellett főleg gyerekeknek szánt spontán ötletnek indult a kötélhúzás, miután egymással nem igazán bírtak el, egy rendőrautó elhúzásával próbálkoztak, ami végül sikerült is.

DSC_0225

Az autómozgató erőpróbát a békéscsabai Vida Rock Band Roll zenekar követte. A következő együttes koncertje előtt a legkiválóbb hangú rendőrünk, Szucsik János előadását hallhaták a nap résztvevői. Az este egyik fénypontjának a Republic zenekarral is turnézó Dirty Slippers nyárzáró koncertje volt. Az együttes elmondta, hogy  számára Elek egy igen kedves helyszín, hiszen 2010-ben a Világtalálkozón az előbb említett együttes előzenekara lehettek, ezután pedig elindultak a közös fellépések. Az esti tombolahúzás után, egy rendkívűl színes tűzijáték fénye világította be a Rákóczi tér egét. Ez a felejthetetlen családi nap a Weekend együttes koncertjével zárult.

DSC_0388

További képek facebookon az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

https://www.facebook.com/nagy.marcell.7/media_set?set=a.904396699639156.1073741881.100002065022105&type=3&pnref=story

Nagy Marcell

Szerző: nagymarcell97

Jelenleg az Erkel Ferenc Gimnázium tanulója vagyok. Nagyon szeretek fotózni, az első tükörreflexes fényképezőgépemet (Nikon D3200) 2014 augusztusában vettem. A természetet mondanám kedvenc témának, de igazából majdnem mindent szívesen fotózok.

Írja meg nekünk véleményét!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.