Jégeső Eleken

Klemm Tamás

2007. május 29. a dátuma a következő képnek. Kb. dió-golflabda méretű jégeső hullott aznap Eleken, szerencsére nem túl hosszú ideig.
Remélem, mostanában nem lesz ilyenben részünk!
Érdemes megfigyelni az összefagyott legbelső vízcsepp köré fokozatosan odafagyott külső cseppeket – szerintem igen érdekes látvány. El is tettem pár ilyen kettétört darabot annak idején a mélyhűtőbe, hogy később is mutogathassam, de sajnos valamilyen üzemzavar miatt pár hónapra rá kiolvadt… Mindegy, a kép azért magáért beszél!
Egyszer láttam vagy a Spektrum, vagy a National Geographic Channel adásában egy műsort, amiben egy, a Himalájában levő tó partján sok száz éve létező titokzatos csontmaradvány-lelet keletkezését kutatták ki. Kiderült, hogy egy karaván arra járt úgy 1300 körül, és szó szerint agyonverte őket egy komolyabb jégeső. Mindegyik embernek be volt verve a koponyája, mert ott a magas hegyek közt, fák nem lévén, szegényeknek nem volt hova állniuk a hatalmas jegek elől.
Azok a himalájai jégdarabok biztos nagyobbak lehettek, mint ez itt a képen, de mi is ráterítettük a dunnát az udvaron álló kocsinkra, mert ettől az autó már biztosan hullámosra horpadt volna…

Jégeső 2007. május 29.

Jégeső 2007. május 29-én

elekfoto névjegye

Fotos aus Elek, fényképek Elekről
Kategória: archiv, esemény, természet
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Írja meg nekünk véleményét!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.