Kategóriák
esemény modern politika rólunk

A látogatók számlálása az elekfoto-n

Klemm Tamás

Munkánk során egyre-másra jönnek a visszajelzések, hogy jó az oldal, érdekesek az írások, képek. Fontos ez, hisz mindenki kíváncsi arra, hogy amit csinál, annak milyen eredménye van – az iskolában az osztályzat, a munka világában a fizetés fejez ki valamennyit ebből. Az internet világában a lelkes olvasók szavain kívül azt lehet mérni, hogy hányszor kattintottak rá az adott cikkre – ez részben azt is megmutatja, mennyire kapós az adott téma. Hirdetések közzétételéből bevételt remélő oldalak számára ez különösen fontos, hiszen a kattintások száma után kapják a pénzüket; számunkra elsősorban a feedback (visszajelzés) a lényeges, hiszen olyan cikket kár megírni, amire szinte senki sem kíváncsi.

A blog szervere a wordpress szolgáltatása keretében számolja a napi kattintásokat, tehát az látszik, hogy egy adott napon mennyien érdeklődtek egy téma iránt. Ezek alapján heti, havi statisztika is készül. Arról viszont, hogy honnan érkeztek a kattintások (azaz melyik országból érték el az oldalt) csak az év végi összegzésben mutatták meg.

Nemrég telepítettem egy “flag counter”-t, azaz zászlószámlálót, mely az oldal alján mutatja, hogy milyen országokból érdeklődnek irántunk. Ez ugyan nem az egyes cikkek iránti érdeklődést méri, hanem az elekfoto blog felkeresését összességében, de tanulságos látni, hogy immár 15 különböző ország internetező polgárai jártak az oldalunkon. A legutóbbi új ország Ukrajna volt, ahonnan néhány napja először érkezett látogató. Érdekes, hogy egyelőre Ázsiából, Ausztráliából, Afrikából és Dél-Amerikából nem kattintottak ránk, más helyekről viszont igen. Ezt nyilván befolyásolja a magyar és a német nyelv használata – a keresőprogramok a beírt szavakat keresik, és oldalunkon nem alkalmazunk angol kulcsszavakat.

Flag Counter
A Flag Counter zászlócskákkal mutatja, milyen országok polgárai jártak erre.

Szerző: klemmtamas

Ich bin heute noch Brillenträger.

Írja meg nekünk véleményét!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.