Kategóriák
emberek iskola Rapajkó sport

Budai Alex, a sikeres eleki thai bokszoló

Budai Alex thai-boxoló
Budai Alex thai bokszoló

Városunkban él Budai Alex,  aki sikeres sportolónak számít,  hisz a közelmúltban a következő eredményeket érte el:

A  Wako Kick-Box II. oszt. Magyar Bajnokság K-1 szabályrendszerben 75 kg-ban 2-dik helyezés 2009-ben,   a X. Szuperinfó Mikulás Kupán 71 kg-ban 2-dik helyezés  K-1 szabályrendszerben 2010-ben, a  Wako  Kick-Box és K-1 Magyar Bajnoki I.forduló felnőtt kategóriában 3-dik helyezés  K-1-ben szintén 2011-ben. (A fényképen mint  K-1 Magyar Bajnokságon 75 kg-ban 2009-ben Pécsett megszerzett magyar bajnok látható!)

(Végül,  de azért mégsem teljesen utolsó sorban,  meg kell említenünk azt is, hogy Budai Alex a gyulai központú Harruckern Középiskola eleki tagintézményének  érettségi előtt álló diákja is!)

Nem régen vele beszélgettünk.

– Alex,  miért választottad ezt a sportágat, mármint a K-1-et?

– Azért,  mert másban nem találtam magamat  jónak,  mint ebben a sportban,  a focit is elkezdtem,  de éreztem,  hogy az nem nagyon megy, és ezért abbahagytam,  így vágtam bele a küzdősport világába. A K-1 tetszett nagyon,  ezért  is űzöm a mai napig is.

– Alex,  hol  kezdtél el versenyszerűen  sportolni?

– Sok helyre kezdtem eljárni pl.  Elekre a Gyuszek Team-hez, aztán Rácz Déneshez  Békéscsabára,  majd   ő vitt el magával Békésre a Szeged Tigers Club egyik
csapatához,  mert  ahogy én tudtam,  a békési thai-box klub edzője,  Szabó Sándor a békéscsabai Lakótelepi SE és a Szeged Tigers csapatának az edzője  is.  Szabó Sándor indított el a pályafutásomon,  amit  nagyon köszönök neki. Igazán nagy tudású emberről van szó,  aki kiváló edzőnek számít Békés megyében.

–  Most hol folytatod tovább sportpályafutásodat?

– Kétegyházán a Dragons Team-nél vagyok éppen Nagy László fekete öves mesteredzőnél. Sajnos,  tanulmányaim miatt nem tudok már Békésre átjárni,  sok mindent tervezek a jövőre vonatkozólag,  hisz  Szegedre szeretnénk menni a barátnőmmel. Szerencsére az edzések Kétegyházán nagyon hasonlítanak a békési edzésekre,  és Kétegyháza sokkal közelebb van Elekhez.

-Voltak már komolyabb mérkőzéseid?

-Persze volt  sok edzőmeccsem is meg profi és amatőr mérkőzéseim is,  mindenbe belekóstoltam.  Döntős is voltam már, sajnos ott nem sikerült még győznöm, de voltam már bronzérmes is.  Hála istennek részt vehettem  gálákon és  különböző rendezvényeken,  amelyek különleges élményeket jelentettek számomra!

-Köszönjük az interjút,  és azt kívánjuk,  hogy élet minden területén sikeres legyél!

Rapajkó Tibor

Szerző: rapajkotibi

Háromgyermekes családapa vagyok, 2000-től boldog házasságban élek feleségemmel - Gyöngyivel.

Középiskolai történelemtanár vagyok az eleki középiskolában, illetve helytörténész is.

Írja meg nekünk véleményét!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.