Kategóriák
archiv csoportkép emberek esemény közigazgatás modern politika Rapajkó történelem

Áder János, az új köztársasági elnök, aki 2002-ben már járt Eleken

Áder János (1959-),  az  új köztársasági elnök Csornán született,  jogászi végzettséggel rendelkezik.  1990-2009-ig fideszes országgyűlési képviselőként tevékenykedett. 1998-2002-ig a magyar országgyűlés elnöke, 2009-12-ig pedig a Fidesz színeiben európai uniós képviselő volt.

Schmitt Pál (1942-) minden szempontból tragikus és kellemetlen lemondása után 2012. május 2-án Magyarország köztársasági elnökévé választották.

A felesége is jogász.  Három leányuk és egy fiuk van.

(A megválasztásáról készült fénykép lelőhelye: http://www.magyarhirlap.hu,  az életrajzi adatoké pedig a magyar nyelvű Wikipédia.)

Áder János 2002. április 16-án,  az akkori választási kampány idején, már győztes képviselőként,  és mint a parlament elnöke már járt Eleken. (Ki gondolta még akkor,  hogy hazánk jövendőbeli köztársasági elnökéről van szó!)

A második eleki  felvételen Áder Jánostól balra Kecskeméti János (Fidesz),  akkori eleki polgármester,  Á. J.-tól jobbra pedig  Tóth Imre, akkori parlamenti képviselő látható. A fotókat,  amelyek csak most kapnak nagyobb nyilvánosságot,  Méry Rudolf készítette.

Az eleki városháza előtt lelkes tömeg várta az Orosházáról és Békéscsabáról érkező Áder Jánost és Tóth Imre képviselőt. Fogadásuk után a vendégek megkoszorúzták a kiűzési emlékhelyet,  majd pedig Áder János nyilatkozott az Elek Tv-nek (a riporter R. T. volt).  Ezután a program a városi könyvtárban folytatódott,  ahol a vendégek politikai programjukról beszéltek az érdeklődő hallgatóságnak, illetve minősítették az akkori kampány stílusát is.

Áder János többek között azt emelte ki,  hogy az MSzP negatív kampányt folytatott,  hiszen korábban ellenezte az 50 ezer forintos minibálbért,  akkor pedig kiállt mellette.  Áder elmondta azt is, hogy nagyon nehéz bármit is cselekedni,  mert a magyar média döntő része balliberális szellemiségű. (Szerencsére azóta sokat javult a helyzet ilyen szempontból is.-R. T.) Figyelni kell a választási csalásokra is!

Tóth Imre pl. elmondta azt,  hogy 1998-2002  között a gyulai választási kerületbe ötször annyi anyagi támogatás érkezett,  mint 1994-98-ban. A történelmi látogatásról az Eleki Krónika (www.elek.hu) 2002. április 26-i lapszáma is részletesen beszámolt (R. T. : Áder János Eleken).

Mint köztudott,  2002-ben a Parlamentben az MSzP-SzDSz  koalíciója minimális többséget szerzett,  Tóth Imre (Fidesz-MDF) viszont körzetében (Eleken is) győzött,  tehát volt hozadéka a magas közjogi méltóság eleki látogatásának.

Azt kívánjuk,  hogy Áder János (Fidesz-KDNP) köztársasági elnökként sikeresen képviselje Magyarország érdekeit,  és személye legyen garancia a törvényességnek és az erkölcsiségnek!

Rapajkó Tibor

Szerző: rapajkotibi

Háromgyermekes családapa vagyok, 2000-től boldog házasságban élek feleségemmel - Gyöngyivel.

Középiskolai történelemtanár vagyok az eleki középiskolában, illetve helytörténész is.

Írja meg nekünk véleményét!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.